• Workshop intuïtief schilderen, voor het goede doel Kenya

  5 april 2015

  Workshop intuïtief schilderen, voor het goede doel Kenya. Kids met een beperking. Het is een project van Hilda van wijk en haar man. De opbrengst hiervan gaat Kenya.
  De workshop ziet er als volgt uit: Geleide meditatie * Schilderen met de kleuren die hierbij passen.
  Nabespreking. Eventueel kun je als je wilt, je schildering door mij laten readen.
  Voor 14 euro heb je een heel leuke middag.  25 April Van 14.00 tot 16.00 uitlopend tot 17.00

  De koffie/thee staat voor u klaar.
  Samen met Hilda verheugen wij erop u te zien op de workshop.

  Aanmelden kan door het sturen van een e-mail.Geef tevens uw naam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres. 

  Lees meer >> | 276 keer bekeken

 • Cirkels van het leven.

  5 maart 2014

   Dit schilderij hangt al jaren in de kantine van de bibliotheek. Met een klein beetje verandering, toon dit schilderij een heel andere uitstraling 

  Lees meer >> | 137 keer bekeken

 • Open dag/ Gratis kennismaking workshop

  5 november 2012

  Gratis kennismaking workshop “Creatief bezig zijn”
  Zaterdagmiddag 10 November van 13.30 tot 16.00
  Maandagavond 19 November van 19.30 tot 22.00
  Wat kan kunstzinnig dynamisch coachen voor je betekenen.

  Wil je nog meer over jezelf te weet komen.
  *Je vergeten droom.
  *De onzichtbare kwaliteiten.
  *Geef je jezelf compliment.
  *Kun je goed relativeren.
  *Hoe vaak oordeel je over jezelf
    (Te dik, te dun, jij bent beter daarin)
  Aan de hand van schilderen ga je hiermee aan de slag.
  Voor wie: Iedereen die meer vreugde in zijn leven wil.     

  Laat je verassen en stap in je eigen wereld, je eigen droom.
  Je hoef geen speciale kwaliteiten te bezitten om creatief bezig te zijn.

                                                      
  De koffie/thee staat voor je klaar.
  Tot ziens op de workshop.
  Opgave via de mail.

   

  Lees meer >> | 137 keer bekeken

 • Vreugdedans

  15 september 2012

             De weg naar mijn hart.
  Licht van vijf jaar geleden gaat opnieuw stralen. Dansend, vreugde voerend naar mijn hart. Pijn die ik nu niet meer voel zijn weggestroomd. Er is nieuw leven in mijn hart geblazen. Emoties voerden de weg naar mijn hart. Stromend water nam ze mee.

  De weg naar mijn hart.
  Lichtbollen verschijnen rondom mij. Lichtbollen zo zuiver als neervallend sneeuw. Er vindt een verschuiving plaats. Alle cellen van mijn lichaam nemen dit op. De weg naar mijn hart voert mij naar de donkerste plek, zo hard als steenkool verbrandt het tot een hoopje as. Twijfels vallen weg. De weg naar een kloppend hart dat stroomt naar meer kwaliteiten in je leven. Dit is mijn weg.Dat stroomt vol warmte en genegenheid. De weg is mijn hart. 

  Lees meer >> | 135 keer bekeken

 • Cursus Creatief bezig zijn

  14 augustus 2012

  Intuïtief creatief bezig zijn.

  Een uitnodiging om op een ontspannen manier te kijken naar wie je bent en wat je wilt in je leven. Het is een ontdekkingsreis naar datgene wat er in je leeft.

  Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die een beter beeld willen krijgen over zichzelf. Zich bewust willen worden van hun zelfbeeld. Meer liefde * vreugde* ontspanning, rust* spontaniteit * levensenergie* kracht* relaties* succes* genieten* passie in je werk* eigenwaarde.

  Je gaat op een speelse manier aan de slag. Door middel van verbeelding, schilderen, boetseren, tekenen, schrijven en klank. Tijdens het intuïtief bezig zijn laat je je voortbewegen op jouw innerlijke stroom. Je hoeft geen speciale talenten te bezitten. Het gaat niet om mooi of goed. Het gaat om puur vanuit jezelf iets neer te zetten. Soms kom je oude patronen tegenkomen en soms zal de stroom je meenemen. Zo verken je je eigen terrein en vergroot je je zelfvertrouwen en neem je meer zelfverantwoordelijkheden over je eigen leven.  htpp://www.silviaderks.nl

  Lees meer >> | 163 keer bekeken

 • Intuïtief schilderen

  14 augustus 2012

  Intuïtief schilderen kun je omschrijven als schilderen op gevoel, werken met spontaniteit en impuls

  Intuïtief schilderen is een mooie en ontspannen manier om je gevoel om te zetten in kleuren en vormen. Je denken stopzetten en overstappen op gevoel. Contact maken met je verbeeldingskracht en je innerlijke belevingswereld. Het schilderen heeft zijn werking op je dagelijkse leven.

  Wat vertelt het doek over jou?
  * Werkstukken die je zelf hebt gemaakt met jouw kwaliteiten erin.
  * Uitgaan van kleuren/vormen die voor jouw een betekenis hebben.
  * Welke kwaliteiten liggen hieronder in het gene wat je hebt geschilderd.
  * Wat betekend dit voor jou.
  * Al schilderend nieuwe inspiratie op doen.
  * Je kunt door oude patronen/blokkade heen schilderen.
  * Door te schilderen zie je nieuwe uitdagingen.
  * Vaak zie je na een tijdje ook andere dingen in je schilderij (bevordert ontwikkeling/nieuwe inzichten).
  * Is geen goed of fout (als het uit jezelf komt).
  * Je kunt er je emoties in kwijt (ontlading) en wat je bezig houdt (verwerken).
  * Je kunt de dingen buiten jezelf plaatsen.

  Het is een kleine creativiteit tot het grote creativiteit die merkbaar zijn in je dagelijks leven. http://www.handvolv.nl/schilderen.htm

  Lees meer >> | 173 keer bekeken

 • Billboard

  7 augustus 2012

  In tijdschriften snuffelen naar mooie plaatjes voor een billboard. Mijn geliefde vinden. Happinez, flow, fiets actief en een natuurblad. Wat ik leuk vind scheur ik uit. Een Indische man, blanke man. Hier kan ik geen keuze maken. De laatste date was een Indische man en dit gaf mij zo’n speciaal gevoel. De andere man die ik uit scheur heeft van die mooie pretoogjes. Ogen waar ik voor ga. En zo wordt mijn billboard samengesteld met alles wat ik mooi vind.

  Wat wil nu het geval. Krijg ik een mailtje van een half Indisch half blanke man, houdt van kunst, rookt en ziet er leuk uit. Hi is ook nog spiritueel ingesteld. In mijn onderbuik gaat het rommelen. Hoop. Het speciaal gevoel kom helemaal naar boven toe. De voortekens zijn er al. Als ik in de tuin een plank omhoog haal zie ik twee verliefde kikkers er onder zitten is de twijfel helemaal weg. Zie, dit is het symbool van twee verliefde mensen. Deze mooie man wil met mij daten en laat zijn telefoonnummer achter in zijn email. Dit is mijn kans, kan ik meteen zijn stem horen. Vervolgens wordt er meteen een afspraak gemaakt voor de aankomende maandag.Na dit gesprek ga ik over hem fantaseren. Hoe het is als ik morgens wakker wordt in bed en hij ligt naast mij. Samen in de bossen lopen met onze honden. Mijn hart zegt ja.
  Doch na vele berichtjes wordt ik teleurgesteld. Zijn laatste woorden zijn: “Het zit er niet in.” Ik laat de hoop varen. Blijft het bij dromen of wordt mijn droom waarheid. 
   
   

  Lees meer >> | 136 keer bekeken

 • Nieuwe workshopruimte

  13 juli 2012

   

  Bijna al mijn vrije tijd heb ik besteed aan het opknappen van de workshopruimte. Er zitten heel veel uurtjes erin. Ik heb genoten om dit te kunnen doen. Het zien groeien. De tegenslagen die je tegen komt en de momenten waar alles mee zit. Nu kan de mensen thuis ontvangen. Hier was het om mij te doen. Een veilige gezellige omgeving te creeëren waar je fijn in voelt.  

  Lees meer >> | 128 keer bekeken

 • Nieuwe workshopruimte

  2 mei 2012

   

   

   

  In het weekend als klusjesvrouw aan de slag geweest. Vorig week een wand eruit wat mij twee uren kostte en nu twee dagen om een wand eruit te krijgen. 220 schroeven heb eruit gedraaid. Een hele klus en ben heel blij dat dit klusje is geklaard. 

   

  Lees meer >> | 119 keer bekeken

 • Teleurgesteld

  18 april 2012

   

  Teleurgesteld

  Hoge bergen verrijzen voor je. Het knabbelt aan je. Ik begin met grote moppen verf op het doek en laat het leiden door mijn handen. Zo gaat mijn avontuurlijke geest op reis. Er ontstaan verschillende bergen. Berg van verwachting, hoop, geloof en liefde. Allereerst ga ik in de berg van verwachting. Dit lijkt mij het minst erge berg. Berg van verwachting is verbonden met hoop, geloof en liefde. De wanden zijn bedekt met zachte mos. Bloemen staan langs het zandpad, wat mij binnenvoer naar een open plek waarop vol op licht schijnt. Dromerig kijk ik naar de wolken en zie een man en een vrouw erin. Is dit mijn innerlijk man of je toekomstig partner. Dit blijft een vraag. Het voert mij terug naar een herinnering. Pure liefde. Het gevoel ben ik nu even kwijt. Een ervaring die ik nooit zou willen missen. Daar leef ik nu op. Dit al, zie ik in de wolken en mijn geloof is terug gekeerd. Om het hoekje staan hoop en geloof te wachten. Zo gauw ik begin te wandelen voel ik hoop. Het is net of alles lichter is geworden.. De bloemen zijn exotischer en het mos groener. Alles straalt vol warmte, vol serene, rust. Vroeger nam ik een omweg en nu neem ik de binnenweg en zie de berg van Liefde.

   

  Lees meer >> | 156 keer bekeken

 • Meer blogs >>